.

.

Në veshjet popullore, shenjat e zisë ishin të pakta, gratë mund të vishnin praptas ndonjë nga pjesët më të zbukuruara të kostumit, psh. Fiset ilire në këto vise kanë lënë gjurmë edhe në aspektin e veshjeve popullore.

Mar 1, 2015 · class=" fc-falcon">Veshjet e kohës tash vazhdojnë të jetojnë si traditë.

<span class=" fc-falcon">Vallet kuksjane Zënë vend të madh në folklorin koreografik.

Luhen kryesisht nga gratë, më pak nga burrat ose gra e burra bashkë. Ndryshe, disa javë më parë u organizua një dasëm, ku dhëndri ishte Luizi dhe nusja Kiara. Veshje tradicionale.

Nga fotografi shqiptar Azem Ramadani.

Me kalimin e kohës, veshja tradicionale u kthye sërish në modë si veshje dasmash. . Me kalimin e kohës, veshja tradicionale u kthye sërish në modë si veshje dasmash.

Ajo ka treguar për Telegrafin se kjo veshje e ka shoqëruar që nga koha kur është martuar. .

<span class=" fc-falcon">Vallet kuksjane Zënë vend të madh në folklorin koreografik.

XIX veshja më e përhapur për burra si tek ato të besimit mysliman dhe tek ortodoksët, ishte ajo me fustanellë e shoqëruar me stoli të qëndisur me fije argjendi me gjunjake, xhamadan, mëngore, këmishë të shkurtër me mëngë të gjëra.

. Muzeu historik Etnografik Vushtrri Kosovë etnika Prishtinë Prizren Gjakovë Pejë Mitrovicë Skënderajë Ferizaj Deqan Istog Kline Gjilan Preshev tetov Shkoder.

Ato janë trashëguese e transmetuese të shumë. Të dy ata paraqiten me veshje tradicionale në një vallëzim që bën fjalë për njohjen mes dy personave e që performohet shpesh nëpër festivale.

Ajo ka treguar për Telegrafin se kjo veshje e ka shoqëruar që nga koha kur është martuar.
.
Në njëfarë mënyre, të rinjtë u modernizuan dhe nuk po vishnin më veshje tradicionale si dollomatë në dasmat e tyre.

C.

Nov 27, 2022 · Jemi mësuar ta shohim gjithnjë senasuale Megi Pojanin në “Dancing With The Stars”, por kësaj radhe ajo habiti jurinë me kërcimin e saj, më vallen e një prej trevave më me tradita në Shqipërinë e Veriut, atë të Tropojës.

Në kohën e formimit të principatave feudale, filluan të marrin pamjen e tyre edhe veshjet. Si identifikim i të kaluarës së popullit, ruajtja e këtyre veshjeve është cilësuar me rëndësi edhe për lashtësinë, etnokulturën edhe për traditën kreative, pikërisht. .

Në stinën e verës në vend të dollamës vishej një lloj xhamadani prej shajaku. Me kalimin e kohës, veshja tradicionale u kthye sërish në modë si veshje dasmash. ”. Maj 2008 nga mollakuqe. Kosova sot feston 3 vjetorin e Pavarsisë!Njeriu është i lirë, kjo është pa dyshim natyrë substanciale e njeriut, dhe shteti është realizimi i parë i lirisë. “E dija që pas përfundimit të këtij trajnimi do të më shtohej puna, por nuk mendoja kurrë se porositë do të vinin kaq shpejt.

class=" fc-falcon">Një nder elementet kryesore te kultures kosovare është veshja tradicionale.

Vajzë kosovare me veshje tradicionale (foto) E diel, 18. Jun 3, 2022 · Përmbajtja e këtyre fotografive, vizitoreve i’u ofron mundësi të shumta informimi, si për: mjedisin kulturor; arkitekturën tradicionale; veglat dhe mjetet e punës të sektorit primar dhe të zejtarisë; për disa zeje në shuarje ose tashmë të shuara; për veshje tradicionale dhe të kohës në proces; për forma tradicionale të punës në bujqësi; për poçarinë tradicionale dhe.

.

May 21, 2011 · Mjaft të bukura e të larmishme janë dhe veshjet popullore të përdorura nga popullsia e krahinës së Çamërisë.

Në stinën e verës në vend të dollamës vishej një lloj xhamadani prej shajaku.

Kuzhina kosovare është e ngjashme me kuzhinë e vendeve përreth ( Shqipëria, Mali i Zi, jugu i Serbisë , Republika e Maqedonisë ), dhe ka qenë dukshëm i ndikuar nga kuzhina turke dhe kuzhina shqiptare, posaçërisht kuzhina Ballkanike.

Në kohën e formimit të principatave feudale, filluan të marrin pamjen e tyre edhe veshjet.